Info

Lid worden van Vinografia Nederland


Voor wijnetikettenverzamelaars is ruilen een ideale manier om de collectie uit te breiden. Als lid van Vinografia Nederland heeft u daarvoor alle mogelijkheden. Het is interessant om de ruilbijeenkomsten te bezoeken, want er wordt niet alleen stevig geruild, maar er worden ook altijd etiketten weggegeven (vooral fijn voor beginners om hun verzameling snel op te bouwen) en er zijn tombola's en andere evenementen die de moeite waard zijn. Het lidmaatschapsgeld bedraagt 25,00 euro per kalenderjaar, dat loopt van 01-01 t/m 31-12. Click hier voor verdere inlichtingen.


Statuten en Aanmelden


De statuten van Vinografia Nederland zijn beschikbaar in een PDF bestand, zodat men deze kan inzien voordat men zich aanmeldt. Download de Statuten (PDF)


Aanmelden gaat als volgt:

  • Vraag het aanmeldingsformulier aan via Contact
  • Print het formulier uit
  • Vul het in
  • Stuur het ondertekende formulier naar het secretariaat

Bij ondertekening van het aanmeldingsformulier geeft men aan dat men akkoord gaat met de Statuten.


Onze ruildagen


Twee maal per jaar houden wij een ruildag. De ruildag (samen met de ledenvergadering) in het voorjaar wordt altijd gehouden in maart/april, meestal op een zaterdag. De tweede ruildag is in principe de derde zaterdag in september.

De ruildagen in het voor- en najaar worden georganiseerd door Vinografia Nederland.

Er wordt zoveel mogelijk gebruik gemaakt van (dezelfde) grote zalen met voldoende parkeergelegenheid. Dat moet ook wel vanwege de aanvoer van etiketten met koffers, dozen en steekwagentjes. Voornamelijk worden Franse etiketten uit alle regio's, alle landen van Europa, diverse landen van de wereld en verder een breed pallet van thema's aangeboden. Ook voor de inwendige mens wordt gezorgd door een betaalbaar lunchbuffet aan te bieden. Men is echter vrij om hieraan deel te nemen. Ruim van tevoren ontvangen de leden een uitnodiging (meestal vergezeld van etiketten), met informatie over de datum, tijd en plaats.


De ruildagen zijn in principe alleen toegankelijk voor de leden maar belangstellenden kunnen altijd een keer komen kijken of misschien met iemand een ruilcontact opbouwen via briefwisseling. Het zou fijn zijn als ze naderhand ook lid worden. Tijdens het ruilen wordt er een tombola gehouden met leuke prijzen, waaronder enveloppen met etiketten, etikettenalbums, boeken over wijn, enz. Ook deze tombola staat garant voor een gezellige sfeer en hilariteit.